Jumaat, 11 Februari 2011

MEMANG TUTTTTT..BETUL


Terpaksa aku tuttttt......ayat tersebut walaupun pagi-pagi ni si 'saka tak bertuan' ini telah bikin panas hati aku. Kalau korang mengalami perkara yang aku alami, korang juga akan keluarkan ayat tutttt..... macam aku gak. Tu aku konfem! 100% konfem!

Hari ini, di pagi jumaat yang penuh berkat dan rahmat, aku seperti biasa keluar dari rumah dengan langkah kanan menuju ke kereta ku. Dari jauh keretaku setia menantiku. Memang aku sayang sangat kat kereta aku ni. Tak banyak ragam sebab aku 'on time' service! Sebab tu kereta aku tak banyak ragam. Huhu..

Sementara aku membiarkan kereta aku 'warm up' sebelum aku memulakan pemanduan, tah macam mana tergerak hati pula hendak memeriksa tayar angin. 

Hantu betul! Mana pergi penutup angin tayar aku ni? Saka tak bertuan mana punya kerja ni! Aku sure 'saka' ni buat kerja mencuri pada waktu malam. Kalau yer pun nak yang silver colour cam kereta aku, pergilah beli sendiri. Sengkek sangat ker sampai kena mencuri! Arrrgghhh..memang kurang ajar betul!!!

Nasib baik penutup yang lama aku masih simpan. Hari ni tayar kereta aku nampak tak cun sebab dua warna hitam, dua lagi warna silver. Aku nak pergi buat laporan ke balai polis yang berdekatan. Kepada si 'saka'. See you in court sebab AllahSWT nampak kamu mencuri walaupun kau confident aku tak nampak kau mencuri.

2 ulasan:

Fariq berkata...

heheh... sampai nak gi wat report tu.. kawan dulu selalu pakai yg aloy tu asek hilang je.. kecewa gak kekadang.. ngeh

Nick name R E A D.. berkata...

Jom teman saya Fariq..huhu..